Tällä kertaa olen seikkaillut valokuvien ihmeellisessä maailmassa. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanoo vanha sanontakin. Mielenkiintoista oli huomata, että kun rajasin kuvahaun asetuksia niin, että kuvat olivat vapaasti käytettävissä, haun tulokset pienenivät huomattavasti. Mutta onhan se täysin ymmärrettävää, en minäkään halua, että kuviani levitetään ympäri maailmaa. Mietin myös sitä, että kuinka usein tämän asian itse kukin ottaa huomioon, kun äkkiä hakee netistä kuvaa jotakin tarkoitusta varten. Ei siitä kovin pitkä aika ole, kun luin lehdestä, että jonkun suomalaisen nuoren naisen itsestään ottama valokuva oli Virossa päätynyt kirjan kanteen lupaa kysymättä...

Tehtävänä oli kertoa tarina kolmen kuvan avulla. Koska työskentelen lasten kanssa ja musiikki on myös lähellä sydäntäni, alkoi päässäni soimaan eräs tuttuakin tutumpi lastenlaulu, jota tähän(kin) aikaan paljon lauletaan. Hain kuvat Googlen kuvahausta asetuksella vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Tarvitsen kyllä neljä kuvaa tähän tehtävään, mutta yhden kuvan käytän kahteen kertaan, joten on vain kolme erilaista kuvaa. Hih.

Nyt seuraakin siis arvoitus: minkä lastenlaulun ensimmäinen säkeistö kätkeytyy seuraaviin kuviin? (Ihan kuin Bumtsi bumissa konsanaan...)