Verkkokurssilla on menossa jo kahdeksas tehtävä, mutta minä pieni tytön tylleröinen taaperran tehtävässä numero neljä. On ollut "hieman" kiireistä töissä ja vapaa-aikakin on täyttynyt tekemisestä. Netissä kyllä tulee surffailtua, koska pakkohan siellä Facebookissa on kavereiden tekemistä seurailla...

Viimeisen viiden minuutin aikana on You Tubeen ladattu yli 250 tunnin edestä videoita. Tämän minulle kertoi sosiaalisen median laskuri http://www.personalizemedia.com/garys-social-media-count/. Hämmentävä tieto sinänsä, mutta onhan meitä ihmisiä maailmassa "yli miljoona", kuten eräässä vanhassa lasten virressä lauletaan. You Tube on minulle aikamoinen aarreaitta. Välillä kun on pakko päästä katsomaan esimerkiksi 80-luvun mainoksia tai pätkiä vanhoista tv-ohjelmista. Musiikin saraltakin You Tubesta löytää aarteita, niitä kappaleita joita on aikanaan kuunnellut lp-levyltä tai c-kasetilta... Oi, nuoruus! (Ja aina yhä uudelleen mietin, olenko jo keski-ikäinen?)

Katselimme pienellä ystäväporukalla You Tubesta pätkän vanhasta tv-ohjelmasta. Pätkä löytyi ohjelman nimen hakusanalla. Katseluvälineenä oli kännykkä, mikä sinänsä vähensi katselunautintoa, kun neljä aikuista ihmistä tuijottaa pientä ruutua. Onneksi ääni sentään kuului... Video valittiin siksi, että meille tuli keskustelua kyseisestä ohjelmasta ja jokaisen muistikuvat olivat vähän erilaiset. Jokainen meistä oli ennenkin katsonut videopätkiä netistä ja totesimme, että juuri vanhojen ohjelmien ja musiikin suhteen You Tube on oivallinen paikka. Kiitos tietysti kuuluu niille, jotka jaksavat videoita sinne ladata, itse en ole siitä puolesta vielä innostunut. Onnistuimme katsoa tihrustamaan videon kännykän ruudulta ja ihme kyllä emme etsineet lisäpätkiä, ehkäpä ruudun koko vaikutti asiaan. Video oli sen verran huumoripitoinen, että nauroimme mahat kippuralla ja totesimme, että jokainen muisti jotakin oikein. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Isommalle porukalle videoita esitettäessä on mielestäni ehdottoman tärkeää, että välineet ovat laadukkaat ja toimivat. Videotykki ja seinä tai valkokangas tekevät tilanteesta paljon helpomman. Niiden avulla kaikki näkevät, eikä tarvitse tihrustaa tietokoneen näytöltä tai telkkariruudulta. Esivalmisteluihin menee sen verran aikaa, ettei ihan muutaman minuutin takia viitsi järjestelyjä tehdä. Mutta onneksi itse tai muutaman kaverinkin kanssa pystyy hakemaan niitä pätkiä netistä vaikka kännykällä. Uskomatonta, mutta kätevää, eikö totta?