Aina silloin tällöin seurailen erinäisiä keskustelupalstoja, lähinnä Suomi24-sivustolta. Minua harmittaa, että yleensä jokaiseen asialliseenkin keskusteluun tulee todella törkeitä ja asiattomia kommentteja.

Tehtävänä tällä kertaa oli osallistua keskusteluun verkossa. Haeskelin pitkään kiinnostavaa keskustelua Suomi24:n Kirkko kuulolla palstalta, mutta en sellaista löytynyt. Sitten törmäsin ilmiöön, jota palstoilla nimitetään trollaukseksi. Nämä trollit ilmeisesti aloittavat keskusteluja ja kommentoivat toisten avauksia, mutta eivät varsinaisesti ole itse sitä mieltä tai omina tarinoina kerrotut ovatkin keksittyjä. Koska en löytänyt kiinnostavaa keskustelua, aloitin uuden. Olin pettynyt, että mielestäni asialliseen keskustelunavaukseen kirjoitetut kommentit eivät vastanneet kysymykseeni tai olivat muuten onnettomia. Ylläpito jopa poisti koko keskustelun, koska siitä ei kenellekään mitään iloa ollut.

Ilmeisesti joidenkin ihmisten harrastus on provosoida tai provosoitua keskustelupalstoilla, mikä sinänsä tuntuu typerältä. Nimimerkin takaa on helppo huudella... Kuulun myös erääseen suljettuun ryhmään, joka on vertaistueksi tarkoitettu ja siellä ei todellakaan ole trolleja tai asiattomuuksia, vaan ihmiset ympäri Suomen jakavat kokemuksiaan ja tukevat toisiaan. Ilmeisesti täytyy pysytellä vain sellaisilla palstoilla, jossa ihmiset uskaltavat kommentoida omana itsenään.